Bella Notte – Unohtumaton ilta Kuusankoskitalo ke 21.11. (täyteen varattu) ja su 25.11. klo 17-

Hankithan lippusi ajoissa!

VARAA PIAN! Ensimmäinen konsertti ke 21.11.varattu Eläkeliitto (Kymen Piiri), kysy tähän lippuja omasta yhdistyksestäsi).

klikkaa (Read more):

tästä

Bella Notte – Unohtumaton ilta konsertti Kuusankoskitalolla

Suomi-iskelmä ei ollut useinkaan alkuperältään suomalaista. Säveltäjät ja sovittajat kuuntelivat kansainvälisiä hittejä herkällä korvalla. Usein 50-luvulla ulkomailta löydettiin hitti, hankittiin käännösoikeudet ja sanoitetiin suomeksi mm. Chrisse Johanssonin, Vexi Salmen, Juha Vainion, Raul Reimanin tai Pertti Reposen toimesta. Näin tapahtui myös 70- ja 80-lukujen Finnhits buumissa. Italia oli yksi hittien alkuperämaa, mutta muualtakin Euroopasta ja USA:sta niitä tuli. Laulut olivat usein samalla elokuvasävelmiä ja siksi myös yleisölle jo tuttuja.

Italialaisen kevyen musiikin historia on hienosti luettavissa San Remon osallistujalistoilta, joista löytyy myös mahtava määrä maailmanlaajuisia hittejä. San Remosta on peräisin esimerkiksi Modugnon Nel blu dipinto di blu (Volare, 1958).

Gigliola Cinquetti, Cher, Robertino, Umberto Marcato, Toto Cutugno, Laura Pausini, Eros Ramazotti, Mario Lanza ja Andrea Bocelli ovat tunnetuimpia alkuperäisesiintyjiä. Umberto ja Robertino ovat saavuttaneet esiintymisilläänkin suosiota maassamme.

Bella Notte – Unohtumaton ilta -konsertissa keskitytään italialaisperäisiin ikivihreisiin useilta vuosikymmeniltä niin suomen kuin italian kielelläkin. Toki muutama muukin alkuperämaa on ohjelmistossa mukana.

Konsertin itseoikeutettuja esiintyjiä ovat legendaarinen tenori Matti ”Fredi” Siitonen, baritoni Tangokuningas Teijo Lindström ja hurmaava tangokuningatar Aino Niemi. Säestyksestä vastaa kuninkaallinen kuusihenkinen Royal Sound -orkesteri.

Järjestää: Suomen Viihdekeskus Oy/Juhlatalo

Raimo Viljala

tiedustelut ja ryhmät: 0400 647723

www.juhlatalo.com