Jussi Raittinen 75 v -juhlakonsertti Helsingin Kulttuuritalolla la 6.10.2018

Kulttuuritalo 6.10. 2018 / Jussi & The Boys

Jussi Raittisen 75 v . –konsertti, vierailijana Diandra, juontajana Jake Nyman

Jussi & The Boysin nykyisen kokoonpanon muodostavat kitaristit Jari ja Tuomas Metsberg, rumpali Rudy Ryynänen ja Jussi. Kulttuuritalon konsertissa ovat mukana kosketinsoittaja Antti Ikola ja basisti Lasse Sirkko, jotka soittavat myös elokuun lopulla ilmestyvällä Jussi & The Boysin uudella albumilla ”Unioninkatu 45”.

The Boys -yhtye levytti 1965 Carolan kanssa laulut, Jo riittää, Maailmain ja Hunajainen, joihin Jussi on tehnyt suomalaiset tekstit. Lahjakas ja monipuolinen Diandra laulaa konsertissa näitä ja muuta 60 -70-lukuista ohjelmistoa.

Konsertin juontaja, Jussin ja The Boys -yhtyeen uraa pitkään seurannut toimittaja -kirjailija Jake Nyman koostaa ohjelmiston Jussin kanssa. Sen ”punaisena lankana” toimii bändin sekä 60 vuotta täyttävän Kulttuuritalon yhteinen historia.

Jussi kävi Kulttiksella ensi kertaa 1959 Little Gerhardin konsertissa ja sen jälkeen vaikka kuinka monessa. Jimi Hendrix vuonna 1967 jäi häneltä väliin. Jussi & The Boys on esiintynyt siellä monien ulkomaisten esiintyjien, muun muassa John Mayall & Bluesbreakersin, Fleetwood Macin, Muddy Watersin, B.B. Kingin sekä Edgard ja Johnny Winterin lämmittelijänä.

1969 -1977 Jussi & The Boys soitti monet kymmenet tanssit Kulttuuritalon juhlasalissa. Jussi oli myös vahvasti mukana Popmuusikot ry:n järjestäessä siellä yhtyeitten SM –kisojen loppukilpailut vuosina 1970 -77.

Jussi levytti runsaasti Kultsan pienessä juhlasalissa sijainneessa Scandia-yhtiön studiossa. Näitä ovat muun muassa Jussi & The Boysin vuoden 1974 suurhitti Metsämökin tonttu, useat työväenlaulut 60-70 –lukujen taitteessa sekä maamme ensimmäinen alan lp-levy, Kantri 1971.

Kun Agents täytti 25 ja Boys 40 vuotta, Kulttuuritalon juhlasalissa äänitet-tiin yhtyeitten yhteisen Pop Show 2004 -albumin liveosuudet. Vuonna 2005 Jussi vastaanotti siellä Erikois-Emman -elämäntyöstään.

The Boys –yhtyeen täyttäessä 50 vuotta 2014 juhlakonsertti pidettiin tietenkin Kulttuuritalolla, ja kun Jussille tulee syyskuussa 75 vuotta täyteen, siellä tavataan jälleen juhlavissa merkeissä lauantaina, 6. lokakuuta 2018.

liput tästä: ticketmaster

tied: 0400 647723