Bella Notte – Unohtumaton ilta kesäteattereissa

Tulevaa kesää ilostuttavat Bella Notte -konsertit mielenkiintoisilla esiintyjillä. Kun esiintyjäkaartia katsoo, voi vakuuttua, että esityksistä tulee kesäisen aurinkoisia ja vauhdikkaita. Myös väliaikakahvitus on mahdollista tilata ryhmille ennakkoon.

Ryhmävaraukset nyt: 0400 647723, yksittäiset liput; netticket.fi

  • to 9.6. klo 18 Ypäjän musiikkiteatteri
  • su 12.6. klo 14 Tirvan lava, kesäteatteri
  • ke 15.6 klo 18 Vihdin kesäteatteri
  • su 19.6. klo 15 Ränssin Kievari PERUUTETTU

Bella Notte – Unohtumaton ilta konsertti

Suomi-iskelmä ei ollut useinkaan alkuperältään suomalaista. Säveltäjät ja sovittajat kuuntelivat kansainvälisiä hittejä herkällä korvalla. Usein 50-luvulla ulkomailta löydettiin hitti, hankittiin käännösoikeudet ja sanoitettiin suomeksi mm. Chrisse Johanssonin, Vexi Salmen, Juha Vainion, Raul Reimanin tai Pertti Reposen toimesta. Näin tapahtui myös 70- ja 80-lukujen Finnhits buumissa. Italia oli yksi hittien alkuperämaa, mutta muualtakin Euroopasta ja USA:sta vaikutteita otettiin. Laulut olivat usein samalla elokuvasävelmiä ja siksi myös yleisölle jo tuttuja.

Italialaisen kevyen musiikin historia on hienosti luettavissa San Remon osallistujalistoilta, joista löytyy myös mahtava määrä maailmanlaajuisia hittejä. San Remosta on peräisin esimerkiksi Modugnon Nel blu dipinto di blu (Volare, 1958).

Gigliola Cinquetti, Cher, Robertino, Umberto Marcato, Toto Cutugno, Laura Pausini, Eros Ramazotti, Mario Lanza ja Andrea Bocelli ovat tunnetuimpia näiden hittien esittäjiä. Umberto Marcato ja Robertino ovat saavuttaneet esiintymisilläänkin suosiota maassamme.

Kotimaisia italomusiikin tunnetuksi tuoneita laulajia ovat olleet mm. Olavi Virta, Henry Theel, Eino Grön, Fredi, Kari Tapio, Laila Kinnunen, Katri Helena, Paula Koivuniemi…

Bella Notte – Unohtumaton ilta -konsertissa keskitytään italialaisperäisiin ikivihreisiin useilta vuosikymmeniltä niin suomen kuin italian kielelläkin esitettynä ja ennenkuulemattomillakin tarinoilla höystettynä. Toki muutama muukin alkuperämaa on ohjelmistossa mukana. Konsertissa kunnioitamme myös Fredin muistoa ja ystävämme Umberto Marcaton (92 v) pitkää uraa. Näin jatkamme myös kunniakkaasti heidän kanssaan aiemmin toteutettua suositttujen Bella Notte- ja Volare -konserttien sarjaa.

Konsertin itseoikeutettuja esiintyjiä ovat tangokuningas Teijo Lindström, tangokuningas Risto Nevala, yli 20 vuotta Dannyn taustakuorossa laulanut ja omaa uraakin luonut muusikko Katja Lukin. Mukana on myös Ruotsin True Talent -kilpailun voittaja, laulaja, muusikko ja mm. Kari Tapion muistokonserttien solistina ansioitunut Dimitri Keiski.

Lisätietoa:

Suomen Viihdekeskus Oy/Juhlatalo

Raimo Viljala

tiedustelut ja ryhmät: 0400 647723

www.juhlatalo.com

liput: www.netticket.fi