Hurmio – Ainutkertainen konsertti 16.10.2022 – olethan mukana!

Paluu tango- ja iskelmämusiikin kulta-aikaan.
Kysy/ryhmät 0400 647723.

Hyvinkääsali 16.10.2022 klo 14: liput

Konsertti ja lopuksi tunti tanssia. Koko ajan myös mahdollista seurata esitystä istumapaikoilla.

Konsertti wanhaan malliin.

Esiintyjät: 60 -luvun Dallape -solisti, lavalegenda Mikko Järvinen, tangokuningasTeijo Lindström, Tangokuningatar Aino Niemi (Kuusankoskitalolla), yli 50 vuotta viihdyttänyt Eija Sinikka, Heimo Mäntysen nostalgiaorkesteri, jossa ”Pave” Granfeltin manttelia ”sovittelee päälleen” lahjakas viulisti Taru Piira.

Tule kanssamme tunnelmiin, joissa suomalainen tango- ja iskelmämusiikki soi oikeilla soittimilla. Esikuvina ovat mm. Jorma Juseliuksen, Pauli Granfeltin ja Dallapén tyyli sekä solisti-idoleina mm. Henry Theel, Olavi Virta ja Reijo Taipale, Fredi…

Paluu Suomi-iskelmän kulta-aikaan – Hurmio -konsertti/tapahtuma, pohjatietoa

Moni on varmaankin kaivannut mahdollisuutta muistella elettyjä vuosikymmeniä ja mielellään vielä ajan patinan kultaamassa muodossa. Tämä onnistuu hyvin musiikin keinoin.

Kun nyt mukana ovat nostalgisesta musiikista itsekin pitävät nuoremmat artistit ja mikä merkittävintä, alkuperäiset legendaariset yleisön suosikit Mikko Järvinen ja Eija Sinikka, niin ikimuistoinen aikamatka wanhoihin hyviin hetkiin on taattu. Tämä tapahtuu musiikin ja ennen kuulemattomien tarinoiden avulla. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan lopputulokseen ja, mikäli paikan olosuhteet sallivat, kaupan päälle tulee ”tunti tanssia wanhaan malliin”.

Mikko Järvinen

Mikko aloitti uransa paikallisten orkesterien solistina vuonna 1958 ollessaan vielä ammattikoulussa. Ensimmäisen levytyksen yhteydessä vuonna 1964 Järvinen kiinnitettiin Dallapé-orkesteriin. Myöhemmin hänen orkesteriinsa kuuluivat monet eturivin muusikoista kuten Raimo Henriksson, Kalevi Nyqvist, Aaro Kurkela ja Hannu Saxelin.

1970-luvun alkuvuosina Järvinen tuurasi Henry Theeliä Jorma Juseliuksen yhtyeessä, koska Theelin oli terveyssyistä hiljennettävä esiintymistahtiaan. Yhteistyö lujittui tällöin myös Pauli Granfeltin kanssa ja esiintymiset Jorma Juseliuksen sekä Pauli Granfeltin kanssa lisääntyivät olennaisesti.

Mikko oli muun muassa Helsingin Kulttuuritalon tanssien menestysvuosien vakioesiintyjä ja yleisön suuri suosikki. Viimeksi muisteltiin näitä kulta-aikoja Kultsan 60 v -tanssien merkeissä v. 2018 ja itseoikeutettuna pääsolistina oli Mikko Järvinen.

Pauli Granfelt

Pave” oli eräs Suomen kaikkien aikojen käytetyimmistä sessiomuusikoista. Hänet tunnetaan erityisesti viulistina, mutta hän soitti myös mandoliinia, trumpettia, vetopasuunaa ja kitaraa levytyksissä, elokuvissa, televisiossa, radiossa ja esiintymis-lavoilla. Pauli olisi täyttänyt tänä vuonna täydet 100 vuotta.

Granfeltin yhteistyökumppaneita ja projekteja on lukemattomia; 1930-luvulta Segno- ja White Swing Band, Eugen Malmstén ja Rytmi-Pojat, Kulkurin valssi, Pekka ja Pätkä -elokuvat, Suomisen perhe – ja Eemeli-elokuvat. Sota-aikana Pauli oli mukana viihdytyskiertueilla rintamalla. Sotien jälkeen hän soitti trumpettia Erkki Ahon ja Ossi Aallon big bandeissä. 1946 Toivo Kärki kiinnitti Granfeltin omaan yhtyeeseensä, jota seurasi Olavi Virran yhtye. 1960- ja 1970-luvuilla Granfelt oli ajoittain mukana myös Kullervo Linnan Humppa-Veikoissa, yhtyeen Amerikan-kiertueilla, sekä Dallapé-orkesterissa.

1950-luvulta lähtien Granfeltia kuultiin lukuisten iskelmätähtien levyillä alkaen Henry Theelistä ja Tapio Rautavaarasta Laila Kinnuseen ja Esa Pakariseen. Jos iskelmälevyllä oli viuluosuus, sen soittaja oli luultavasti Pauli Granfelt. Granfelt on itse arvioinut olleensa muusikkona mukana kaikkiaan noin 12 000 levytyksessä.

1970-luvulla Granfelt esiintyi Lauantaitanssit-ohjelman studio-orkesterissa ja oli tekemässä Erkki Junkkarisen albumia Ruusuja hopeamaljassa. Hän opetti viulunsoittoa Vantaan musiikkiopistossa, keikkaili Jorma Juseliuksen yhtyeen kanssa ja sovitti PSO-levy-yhtiön iskelmiä. Yhtyeen solisteina esiintyivät Henry Theelin ja Erkki Junkkarisen lisäksi muun muassa Kauko Käyhkö, Arttu Suuntala, Veikko Tuomi, Mikko Järvinen ja Eija-Sinikka.

auli Granfelt oli mukana Aki Kaurismäen elokuvassa Kauas pilvet karkaavat vuonna 1996. Presidentti Urho Kekkonen myönsi vuonna 1973 Granfeltille Director musices -arvonimen.

Eija Sinikka

Eija Sinikan sivuilta (https://www.eijasinikka.fi) lainattua;

Näin vuosien jälkeen, muistan kuin eilisen päivän, kun astelin levytys-studioon säveltäjä Kari Kuuvan kanssa maaliskuussa 1970. Kaikki oli uutta ja suurta aralle ja ujolle maalaistytölle, mutta eka single Saa kesä kaiken muuttumaan tehtiin ja siitä alkoi musiikkitaival, joka on jatkunut tähän päivään saakka ja jatkuu edelleen.” Eija Sinikka viettää vuonna 2022 70-vuotissynttäreitään.

Eijan ensimmäinen suuri hitti oli esikoisalbumin nimikappale Kanssasi sun 1973. Vuoden 1974 Ranskan euroviisun (La vie a vingt-cinq ans) suomenkielinen versio Kuuma kesä kanssain jaa oli myös suuri hitti. Muita tunnettuja kappaleita ovat mm. Vesipisaroiden laulu, Rantamökissä ja Variksen saappaat.

1970-luvun lopun humppabuumin aikana Eija Sinikka levytti runsaasti humppaa ja vanhaa tanssimusiikkia ja sai albumistaan Rantamökissä kultalevyn. Tämän albumin, samoin kuin Sä muistatko metsätien -levyn hän lauloi Pauli Granfeltin yhtyeen solistina. Heinäkuussa 1977 hän pääsi esiintymään tasavallan presidentti Urho Kekkoselle tämän virallisella vastaanotolla. 1970-luvun puolivälissä laulaja oli mukana YK:n rauhanturvaajien kiertueella Lähi-idässä ja kesällä 1979 Uuden Iloisen Teatterin esityksessä Samassa veneessä.

Eija Sinikka konsertoi edelleenkin sekä kotimaassa että ulkomailla ja asuu Vihdissä.

Teijo Lindström ja Aino Niemi, nuoren polven kuninkaalliset

Teijo ja Aino kruunattiin tangokuninkaallisiksi vuonna 2017. Aino oli 19-vuotias tuore ylioppilas, joka asui lapsuudenkodissaan. Teijo puolestaan Ainoa 20 vuotta vanhempi musiikilla itsensä elättänyt kuoronjohtaja, pianisti ja laulaja. He keikkailivat kruunaamisen jälkeisen vuoden pääasiassa yhdessä lavoilla, jonka jälkeen molemmat ovat kehittäneet uraa menestyksellä omilla tahoillaan ja Aino on myös aloittanut lääkärin opinnot tehden laulukeikkojakin kun kiireiltään ehtii.

Heimo Mäntynen

Heimo on keikka- ja studiomuusikko ja sovittaja. Hän on harmonikan kolminkertainen suomenmestari. Heimo toimi studiomuusikkona kahden vuosikymmenen ajan lukuisissa levytyksissä mm. Henry Theelin ja Pauli Granfeltinkin kanssa.

Muusikkona, joidenkin osalta ”luottomuusikkonakin” hän on työskennellyt mm. Eino Grönin, Matti Eskon, Matin ja Tepon, Henry Theelin ja Dannyn kanssa. Pentti Lasasen Heimo mainitsee oppi-isäkseen. Konserttimme kapellimestarina Heimo varmasti hallitsee teeman mukaisen tanssi- ja iskelmämusiikin omaten myös mielenkiintoisia taustoja noilta

ajoilta.

Taru Piira

Taru on viulisti, musiikkipedagogi, säveltäjä, sanoittaja, musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia, Helsinki). ”Konsertissa sovitellaan ”Pave” Granfeltin ansiokasta manttelia lahjakkaan Tarun harteille”.Taru Piira on soittanut lukuisten eturivin solistien konserteissa, sinfoniaorkestereissa ja musikaaleissa. Hän voitti Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoitus- kilpailun kappaleella ”Elämälle” vuonna 2017.